Artis Linija

VRSTE ETIKET

Etikete za promocijo in marketing

Etikete za promocijo in marketing

Samolepilne etikete so lahko odlično orodje za širjenje prepoznavnosti vaše znamke, hkrati pa lahko tako vaše stranke na inovativen način opozorite na novosti, znižanja in druge posebnosti.

Promocija s samolepilnimi etiketami je izjemno učinkovita

Kljub digitalizaciji in selitvi marketinga na socialne medije je lahko promocija s samolepilnimi etiketami izjemno učinkovita. Zaradi poplave informacij je pomembno, da etiketa posreduje pravilno in jasno sporočilo, predvsem pa je pomembno, da IZSTOPA IZ KONKURENCE.

Ker je promocijska nalepka obraz vašega podjetja in znamke se zavedamo, da je kvaliteta prvotnega pomena. Z najnovejšo tehnologijo ujamemo barve vaše celostne grafične podobe (CGP) in z izbiro materiala dosežemo izgled etikete, ki se sklada z vašo zgodbo. Izdelava in tisk nalepk se v našem podjetju izvaja v skladu z vašimi željami - kvalitetno in ugodno. 

Etikete za prehrambne izdelke

Vaše vrhunske produkte označite z edinstveno etiketo, ki bo vzbudila pozornost in hkrati ustrezala vsem predpisanim standardom.

Prehrambna industrija je ena izmed najbolj zasičenih panog na našem tržišču

Že nekaj let sodelujemo s številnimi manjšimi in večjimi podjetji, ki se borijo za svoj delež trga. Brez izjem smo opazili, da so največjo rast imela podjetja, ki so imela privlačno vizualno podobo in svojo zgodbo sporočala na jasen ter kreativen način.

Ker etiketa predstavlja obraz vašega izdelka in je prvi vtis vaše stranke je še kako pomembno, da jo prepriča. Zraven kvalitetne vsebine in izvirnega izgleda ne smemo zanemariti kvaliteto same etikete, ki hkrati odraža kvaliteto vašega produkta. Seveda pa je pomembna tudi cena posamične etikete, zato je potrebno najti najustreznejšo razmerje med kvaliteto in ceno.

Etikete za prehrambene izdelke
Etikete za kozmetiko in farmacijo

Etikete za kozmetiko in farmacijo

Zakaj izbrati naše etikete?

Zaradi vsebnosti maščob ali topil je pomembno, da so vaše etikete odporne, s svojim izgledom ter kvaliteto pa izstopajo iz konkurence in prepričajo vaše stranke.

Trenutna tehnologija nam omogoča številne prednosti, ki vam lahko pomagajo pri optimizaciji časa, stroškov in pri popolnem izgledu etikete, ki si ga vaš odličen produkt zasluži. Pri nas lahko:

  1. Izbirate med številnimi materiali, ki so si različni glede na obstojnost, namembnost in izgled. Etikete so lahko tudi zaščitene pred ekstremnimi kemičnimi vplivi. Najbolj primerni material za vaš design in potrebe vam seveda svetujemo ob pripravi ponudbe
  2. Dotisk lotov in datumov uporabe pri manjših serijah, kjer ni potreben nakup stroja za dotisk pri vas, s tem pa prihranite dragoceni čas. Strošek etikete v teh primerih je praktično enak.
  3. Manjše deklaracije so dobro berljive, hkrati pa visoko obstojne. Vrhunski izgled embalaže gela za prhanje lahko na primer uniči papirna deklaracija, ki se že po nekaj pranjih odlepi in naguba. Malenkosti lahko v očeh vaših strank naredijo veliko spremembo.
  4. Tisk Braillove pisave z eksponentnim lakom na etiketo. Pri določenih zdravilih je pomembno, da se lahko o vsebini etikete informirajo tudi slepi in slabo vidni, kar lahko dosežemo z najbolj moderno tehnologijo tiska Braillove pisave, torej 3D občutka laka.

Etikete za kemično industrijo

Z dolgoletnimi izkušnjami in poznavanjem zahtev ADR zakonodaje vam lahko ponudimo visoko obstojne etikete, ki bodo prenesle visoke temperature in izredno močne kemične vplive

Brezpogojna kvaliteta etiket za kemično industrijo

Pri etiketah, ki se uporabljajo v kemični industriji, je kvaliteta brezpogojna. Strogi predpisi zahtevajo točne barvne tone, razmerja med objekti na sami etiketi ter standardne dimenzije.

Ob izpolnjevanju teh pogojev je ključna še obstojnost etikete, saj je med uporabo izpostavljena izjemno močnim kemičnim vplivom kot so topila, jedke snovi in maščobe. Med transportom so lahko izpostavljene UV sevanju, vremenskim vplivom in ekstremnim temperaturnim spremembam. V primeru, da se kemikalije razlijejo po etiketi, mora etiketa ostati v prvotnem stanju. V nasprotnem primeru lahko pride do reklamacije s trga ali celo napačne uporabe, kjer nastajajo škode nepopisnih razsežnosti.

Etikete za kemično industrijo
Varnostne in zaščitne etikete

VARNOSTNE IN ZAŠČITNE NALEPKE

V industriji in široki potrošnji je vedno večja potreba po uporabi raznih varovalnih in zaščitnih elementov, bodisi za zagotavljanje različnih jamstev produktov ali zaščito občutljivih površin pred raznimi ne željenimi vplivi. Varnostne in zaščitne nalepke so v teh primerih primerna, ekonomična in zanesljiva rešitev.

Varnostne nalepke

Varnostne etikete v večini primerov zagotavljajo varovanje  produktov pred ne željenimi vplivi ali posegi. So zelo priročen, enostaven in cenovno ugoden način zagotavljanja garancij na produktih. V teh primerih uporabimo materiale, kateri so zelo stabilni z močnimi lepili in kljubujejo obremenitvam kemičnih in atmosferskih vplivov ter transporta.

Laminarno odstranljive se laminarno uničijo, torej se razslojijo. Seveda je v primeru varovanja s takšno etiketo ob ugotovitvi navedene poškodbe na etiketi evidentno, da je prišlo do poizkusa poneverbe. Tovrstne materiale uspešno uporabljamo za izdelavo nalepk za medicinske pline. Nalepke so nameščene na jeklenkah, kot dokument. V primeru, da bi nekdo poizkušal odstraniti nalepko in namestiti na drugo jeklenko se ta uniči v takšni meri, da ponovna namestitev vsekakor ni mogoča.

Poznamo še varnostne nalepke narejene na materialu, kateri se takoj po namestitvi na izdelek in poizkusu odstranitve lomi oz. drobi. Ta sicer ni najbolj primeren za zaščito spojev na ohišjih ali embalažah, je pa zelo primeren za zaščito blagovnih znamk pred ponarejanjem ali zaščito odprtin, kjer ne želimo nepooblaščenih posegov.

Zaščitne nalepke

Za zahtevne izdelke, kateri so občutljivi na površinsko obrabo in poškodbe kot so npr. razni displeji, izdelujemo zaščitne nalepke, katere uspešno ščitijo produkt v času transporta. Kupec ob prejemu izdelka brez težav in sledi lepila odstrani zaščitne nalepke. Tukaj v veliki večini uporabljamo materiale z ne permanentnimi lepili in brez lepil s statičnimi in Nano-premazi.

V industriji so potrebe po raznih zaščitah površin. Za lakirnice izdelujemo zaščitne nalepke poljubnih oblik, kjer je potrebno zaščititi ohišja med postopkom lakiranja pred vdorom barve v notranjost. Ti materiali zagotavljajo enostavno namestitev saj so transparentni, kot tudi odstranitev brez sledu lepil tudi po temperaturnih obremenitvah v sušilni komori. Podobni materiali se uporabljajo za zaščito površin, kjer se izvajajo postopki peskanja.

Etikete za logistiko in pakiranje

Optimizirajte vašo proizvodnjo z etiketami za lažje sledenje in označevanje, avtomatiziranje z bar kodami in QR kodami ter vaše pošiljke opremite z opozorilnimi znaki.

Črtne ali QR kode za večjo sledljivost

V času optimizacije proizvodnih procesov in digitalizacije se vedno več podjetji poslužuje tiska črtnih kod ali QR kod za razvrščanje produktov v skladišču. Zaradi velikega števila zaloge in produktov označevanje pripomore k večji sledljivosti in tako zmanjšanju napak, hkrati pa pripomore k lažjemu sledenju zaloge.

V tem primeru lahko za vas natisnemo črtne kode ali QR kode ali pa dobavimo prazne etikete na posebnih materialih, na katere lahko dodatno natisnete potrebne podatke z majhnimi tiskarskimi stroji, ki so postali izjemno dostopni. Takšne etikete tudi imenujemo bianco etikete. Lahko so čisto prazne ali predtiskane z vašim barvnim logotipom ali kakšnimi drugimi podatki, v kolikor dodatno natisnete samo spremenljivke.

Etikete za logistiko in pakiranje
Etikete za plinsko industrijo

Etikete za plinsko industrijo

Trenutno pokrivamo več kot 70 % plinske industrije v Sloveniji, močno smo prisotni tudi v tujini. Na tem področju smo naredili največ testiranja in raziskav kar se tiče obstojnosti in kvalitete.

Plinska industrija je zelo specifična panoga

Zahteve pri medicinskih in tehničnih plinih so različne, prav tako za označevanje gospodinjskih jeklenk plinskih instalacij zemeljskega plina. Varnostne nalepke na jeklenkah so v bistvu dokumenti z mnogimi opozorili, prepovedmi, navodili za uporabo in splošnimi pravili.
Zakonski predpisi o kemikalijah in ADR pravilnik o prevozu nevarnih snovi združuje vse potrebno za oblikovanje vsebine nalepk. Opredeljuje materiale, tehnične zahteve in zmogljivosti nalepk.

Nalepke za varnostni inženiring

Od evakuacijskih luminantnih etiket, označevanje gasilnikov in nalepk za opravljen servis, pa vse do elektro nalepk. Za veliko večino etiket imamo že pripravljene grafične predloge. Vedno nove tehnologije v proizvodnjah kot izredne situacije, kot je npr. COVID-19 narekujejo nove opozorila, navodila za uporabo in prepovedi na vseh področjih življenja. Tem trendom dosledno sledimo in nudimo širok izbor nalepk in tabel za vse navedeno. Nalepke in table dobavljamo tako v večjih količinah, po merah in potrebah naročnika, kot tudi kosovno. Standardne oblike in vsebine so bolj ali manj na zalogi.

Skrb za varnost in zdravje

Skrb za varovanje zdravja in preprečevanje nezgod v delovnem okolju ter požarna varnost narekuje vidno označevanje navodil, opozoril in prepovedi. Zakonsko so predpisane grafične vsebine, piktogrami, velikosti in materiali za izdelavo nalepk.

Navedene grafike izdelujemo na kakovostne materiale, kateri zagotavljajo predpisano življenjsko dobo v različnih delovnih okoljih. Zraven nalepk izdelujemo tudi table. Pretežno uporabljamo D-bond plošče, kombinacija plastike in eloksiranega aluminija. D-bond je izjemno odporen na površinsko obrabo, udarce, kemične in atmosferske vplive. Na željo strank izdelam table na plastične podlage kot so Forex, Komatex,…

Nalepke za označevanje evakuacijskih poti, gasilnikov, hidrantov, požarnih siren, zbirnih mest, … v poslovnih objektih izdelujemo na posebni – fotoluminantni oz. »glow in the dark« foliji. Nalepka v dnevnem času absorbira svetlobni tok. V nočnem času ali zmanjšani prisotnosti dnevne svetlobe nalepke »žarijo« ali drugače rečeno svetijo in nam nazorno kažejo potek morebitne evakuacije ali pozicijo gasilne naprave.

Uporabljamo materiale, kateri ustrezajo predpisani zakonodaji na področju tega označevanja. Lepila teh nalepk imajo sposobnost dobrega oprijema neposredno na oplesk zidu poslovnega prostora.

Nalepke za varnostni inženiring
Nalepke po meri

Nalepke po meri

Pri izdelavi nalepk omejitev praktično ni. Glede na vaše zahteve bomo skupaj našli ustrezno rešitev, ne glede na to ali gre za izrez po meri, posebne barve ali pa celo za hologramske nalepke.

Vsak produkt potrebuje nalepko, ki je izdelana po meri

Prav zato smo se specializirali v tehnologijo, ki nam omogoča dodelavo in izrez etiket po meri, brez da bi za to potrebovali izdelavo izsekovalnega orodja. Le-ta povzroča dodatne stroške, ki so lahko pri majhnih nakladah precejšnji delež končnega stroška izdelave etiket.

Z velikim številom dodelav in izrezom po meri lahko izdelamo vse vrste etiket po konkurenčni ceni – omejitve pri izdelavi praktično ni.

Nalepke po naročilu vam izdelamo hitro, kvalitetno in ugodno. 

Potrebujete nalepke?

Pokličite nas na 041 643 977 ali nam pošljite povpraševanje.

Pošljite povpraševanje
chevron-down