Vrste etiket

PREDNOST SPECIALIZACIJE NAŠE TISKARNE

Pred desetimi leti smo se pri podjetju Artis Linija odločili, da postanemo specializirana tiskarna -ukvarjamo se izključno s tiskom samolepilnih etiket. Na tem področju smo tako postali strokovnjaki in naše prostore opremili z vrhunsko novodobno tehnologijo. S tem dosegamo prilagodljivost in konkurenčne cene. Kljub specializaciji, pa se lahko posamične etikete med seboj izjemno razlikujejo. Ravno zaradi tega razloga smo se odločili, da imamo do naših strank osebni pristop in vsako ponudbo pripravimo po vaši meri. Vašim željam in zahtevam prisluhnemo ter vam svetujemo izvedbo, ki bo za vaše zahteve imela najboljšo razmerje med kakovostjo in ceno.

KAJ VSE SESTAVLJA SAMOLEPILNO ETIKETO

Osnovna etiketa ima 3 glavne komponente:
– Nosilec etikete – silikonska podlaga
– Material s samolepilnim lepilom
– Enobarvni ali večbarvni tisk na zgodnjem delu materiala

Kljub temu, da na prvi pogled zveni enostavno, je sama izdelava etiket precej kompleksnejša. Na kvaliteto, uporabnost in obstojnost etikete vpliva veliko različnih faktorjev.
Trenutno za izdelavo nalepk uporabljamo 58 različnih materialov in vsak od teh služi zadovoljevanju določenih potreb naših strank. Vse je odvisno od vaših zahtev. Lahko na primer uporabimo material z »removable« lepilom, ki ne pušča sledi pri odstranjevanju, ali pa material z močnim akrilnim lepilom, ki bo onemogočal odstranitev etikete. Nekatere direktive in zakonodaje v določenih industrijskih panogah zahtevajo, da se varnostne etikete pri poizkusu odstranitve uničijo, obstajajo pa tudi etikete brez lepila z nano statičnim premazom, primerne za občutljive kovinske in steklene podlage.

Po izbiri najbolj primernega materiala vaše etikete natisnemo v digitalni ali sitotisk tehniki. Pri tem smo pozorni, da ujamemo vaše prave barve in izgled, ter da je tisk oster ter vsa besedila berljiva.
Po tisku se lahko nalepke po potrebi še poljubno zaščitijo. To omogoča UV lakiranje ali laminacija etiket, ki tisk zapre in zaščiti pred zunanjimi in kemičnimi vplivi. S tem etiketa postane še odpornejša na mehanične udarce in dolgotrajno obrabo.

etikete

OBLIKA ETIKETE

Etikete so lahko poljubnih oblik:

  • Pravokotne
  • Kvadratne
  • Okrogle
  • Ovalne
  • Izrez po konturi (nepravilne oblike)

Najnovejša tehnologija izreza po konturi nam omogoča izrez poljubnih dimenzij in  oblik brez dodatnih stroškov izdelave orodja, hkrati pa je možna toleranca napake stroja pri izrezu 0,08mm, kar je praktično nevidno s prostim očesom.

RAZREZ ETIKET

etikete po meriEtikete so lahko dostavljene po vaših željah in potrebah:

  • Več enakih ali različnih etiket na poli, pripravljeno za hitro ročno apliciranje
  • Etikete na roli, ki so med drugim primerne za strojno lepljenje z etiketirko
  • Izrez etikete posamično, v kolikor nalepke delite vašim strankam

Trenutna tehnologija nam omogoča, da omejitev pri izdelavi praktično ni. Največja velikost posamične etikete, ki smo jo izdelali, je 5,3m dolžine in 1,5m širine.

TIP ETIKETE GLEDE NA GOSPODARSKO PANOGO

Vsaka gospodarska panoga potrebuje specifične tipe nalepk, zato smo etikete za vas razdelili v več kategorij:

Etikete za promocijo in marketing

Samolepilne etikete so lahko odlično orodje za širjenje prepoznavnosti vaše znamke, hkrati pa lahko tako vaše stranke na inovativen način opozorite na novosti, znižanja in druge posebnosti.Preberi več »

Etikete za kozmetiko in farmacijo

Zaradi vsebnosti maščob ali topil je pomembno, da so vaše etikete odporne, s svojim izgledom ter kvaliteto pa izstopajo iz konkurence in prepričajo vaše stranke.Preberi več »

Etikete za prehrambene izdelke

Vaše vrhunske produkte označite z edinstveno etiketo, ki bo vzbudila pozornost in hkrati ustrezala vsem predpisanim standardom.Preberi več »

Etikete za kemično industrijo

Z dolgoletnimi izkušnjami in poznavanjem zahtev ADR zakonodaje vam lahko ponudimo visoko obstojne etikete, ki bodo prenesle visoke temperature in močne kemične vplive.Preberi več »

Varnostne in zaščitne nalepke

V industriji in široki potrošnji je vedno večja potreba po uporabi raznih varovalnih in zaščitnih elementov. Varnostne in zaščitne nalepke so v teh primerih ekonomična in zanesljiva rešitev.
Preberi več »

Nalepke za varnostni inženiring

Od evakuacijskih luminantnih etiket, označevanje gasilnikov in nalepk za opravljen servis, pa vse do elektro nalepk.
Preberi več »

Etikete za plinsko industrijo

Trenutno pokrivamo več kot 70 % plinske industrije v Sloveniji, močno smo prisotni tudi v tujini. Na tem področju smo naredili največ testiranja in raziskav kar se tiče obstojnosti in kvalitete.
Preberi več »

Nalepke po meri

Pri izdelavi nalepk omejitev praktično ni. Glede na vaše zahteve bomo skupaj našli ustrezno rešitev, ne glede na to ali gre za izrez po meri, posebne barve ali pa celo za hologramske nalepke.
Preberi več »

POGOSTA VPRAŠANJA

Kakšna je cena nalepke po meri?

Cena nalepke je vedno od dimenzije, količine in vrste materiala – ta se določi glede na namen uporabe nalepke.

Kakšna je najmanjša možna količina nalepk, ki jo lahko naročim?

Naročite lahko tudi izdelavo ene nalepke vendar je strošek nekoliko višji. Z večanjem količine strošek na posamično nalepko pada.

Kakšna je maksimalna velikost nalepke po meri?

Velikost je možna vse od 5 milimetrov velikega krogca pa vse 2000x1000mm velike nalepke.