Etikete za logistiko in pakiranje

V času optimizacije proizvodnih procesov in digitalizacije se vedno več podjetji poslužuje tiska črtnih kod ali QR kod za razvrščanje produktov v skladišču. Zaradi velikega števila zaloge in produktov označevanje pripomore k večji sledljivosti in tako zmanjšanju napak, hkrati pa pripomore k lažjemu sledenju zaloge.

V tem primeru lahko za vas natisnemo črtne kode ali QR kode ali pa dobavimo prazne etikete na posebnih materialih, na katere lahko dodatno natisnete potrebne podatke z majhnimi tiskarskimi stroji, ki so postali izjemno dostopni. Takšne etikete tudi imenujemo bianco etikete. Lahko so čisto prazne ali predtiskane z vašim barvnim logotipom ali kakšnimi drugimi podatki, v kolikor dodatno natisnete samo spremenljivke.

Pri izbiri materiala moramo biti pozorni na atmosferske vplive, življenjsko dobo etikete in obremenitve. Vse to vam svetujemo pri pripravi ponudbe glede na vaše zahteve – izbiramo najbolj funkcionalen material, ki bo hkrati dosegal najboljšo možno ceno.

Etikete za logistiko in pakiranje

Nalepke za pakete z občutljivo vsebino

Pri paketih z občutljivo vsebino je pomembno, da se paket označi. Lahko gre za nevarno snov ali le občutljivo vsebnost paketa. Pri nevarnih vsebinah pošiljk je pomembno, da je etiketa izjemno obstojna in dosega določene standarde (evropski ADR sporazum o prevozu nevarnih snovi). Pri teh etiketah se uporabljajo posebni materiali, ki so odporni na temperaturo, zunanje vplive in ostale dejavnike, ki lahko etiketo poškodujejo ali celo uničijo.

V kolikor pošiljate občutljive vsebine, se lahko etikete označijo z naslednjimi oznakami:

1. »Vrh« označuje smer, v katero more biti paket obrnjen

2. »Lomljivo, rokuj previdno« za označevanje paketov z lomljivo in krhko vsebino, kot je steklo, porcelan,…

3. »Hraniti na suhem« Je oznaka, ki opominja kurirsko službo, da je vsebina občutljiva na tekočino in vlago. Tukaj gre predvsem za elektroniko in podobne produkte.

Označevanje paketov z to nalepko vaš paket ne bo poškodovan vendar s tem zmanjšamo možnost za nezgodo, saj bodo kurirske službe veliko bolj pozorne.