Artis Linija

Etikete za promocijo in marketing

KAKŠNA JE DEJANSKA UPORABNOST PROMOCIJSKE NALEPKE?

Etikete za promocijo in marketing zajemajo zelo širok spekter različnih etiket in vsaka služi svojemu namenu. Zaradi različnih uporabnosti je zelo pomembno, da se pred projektom posvetujemo o namenu uporabe etiket, saj lahko le tako svetujemo najbolj primeren material in zaščito etikete.

Veliko podjetji ob ponujanju produktov ali storitev dodaja promocijske etikete s sporočilom ali logotipom znamke. V tem primeru stranka, ki čuti pripadnost vaši znamki, sama širi prepoznavnost z uporabo etikete na kolesu, avtu ali kje drugje. V kolikor še vaše podjetje ni prepoznavno je zelo pomembno, da je takšna etiketa še posebej inovativna, saj tako povečate možnost uporabe etikete.

V zadnjem času je zelo popularna namizna etiketa, ki pritegne pozornost stranke ob obisku kavarne. Te lahko promovirajo vašo storitev ali produkt, lahko pa stranko vzpodbudijo k nakupu akcijske pijače kot je Radenska ob kavi. Pri izdelavi etikete smo pozorni, da je etiketa obstojna na čistila in mehanične udarce, kot je odlaganje kozarcev. Po uporabi se nalepka odstrani brez ostankov lepila na površini. Ker so mize lahko steklene, kovinske ali celo lesene, se pri teh etiketah večinoma uporablja material z DOTTY tehnologijo, ki dosega zgoraj navedene zahteve in je prilagodljiv na vse podlage.

Ob porastu spletnega nakupovanja se vedno več lastnikov spletnih trgovin zaveda, da se prodaja ob dostavi produkta pravzaprav komaj prične. Prejet paket je prvi vtis vaše nove stranke, kar igra veliko vlogo pri celotni izkušnji nakupa. Predstavitvena nalepka z vašim logotipom na paketu lahko naredi ogromno razliko, saj s pravilno postavitvijo pusto transportno embalažo spremenimo v personaliziran paket, ki stranko pripravi na vsebino. Hkrati lahko stranko vzpodbudite k sledenju na socialnih omrežjih ali pa jim ponudite hiter dostop do kontakta, v kolikor vam želi kaj sporočiti.

Če je vaše podjetje pridobilo že kakšen naziv ali nagrado za produkt, lahko z uporabo odstranljive nalepke na to opozorite vaše stranke in tako utrdite že tako dobro mnenje o kvaliteti vašega delovanja. S tem vašemu produktu dodate premium izgled in dodano vrednost v očeh kupca.

KAKO DOSEŽEMO, DA VAŠE PROMOCIJSKE NALEPKE PRITEGNEJO POZORNOST?

Vaša promocijska nalepka bo hkrati obraz vašega podjetja, zato je pomembno, da je izvedba kvalitetna, saj bo to odražalo vaše lasnosti in vizijo. Velikokrat velja načelo »Manj je več« in etikete ne napolnimo z nepotrebno vsebino in barvami, ki se ne skladajo. Črno-bela estetska izvedba lahko pritegne več pozornosti, kot preveč polne etikete, katerih barve se ne skladajo. V primeru, da je etiketa barvna pa se osredotočimo na barvno kombinacijo, kjer mi poskrbimo, da so barve žive in polne. Etikete so lahko izjemno sijajne, v zadnjem času pa se vse več naročnikov poslužuje mat »soft touch« izgleda, saj je to nov trend in hkrati daje bolj naraven, očesu prijazen izgled. Nova tehnologija nam omogoča, da etiketo izrežemo po željeni obliki, kar lahko poskrbi za unikaten izgleda vaše etikete in tako dodatno pritegnete pozornost.

KAKŠEN JE STROŠEK PROMOCIJSKE ETIKETE?

Zaradi različnih velikosti, oblik in izbire materiala vsako ponudbo pripravimo po meri. Trudimo se, da izberemo najbolj kvaliteten ter hkrati cenovno ugoden material. S tem bo strošek vaše nove promocijske etikete nižji, ne da bi za to žrtvovali kvaliteto same etikete.

chevron-down