Varnostne in zaščine etikete

V industriji in široki potrošnji je vedno večja potreba po uporabi raznih varovalnih in zaščitnih elementov, bodisi za zagotavljanje različnih jamstev produktov ali zaščito občutljivih površin pred raznimi ne željenimi vplivi. Varnostne in zaščitne nalepke so v teh primerih primerna, ekonomična in zanesljiva rešitev.

Varnostne etikete

Varnostne etikete v večini primerov zagotavljajo varovanje  produktov pred ne željenimi vplivi ali posegi. So zelo priročen, enostaven in cenovno ugoden način zagotavljanja garancij na produktih. V teh primerih uporabimo materiale, kateri so zelo stabilni z močnimi lepili in kljubujejo obremenitvam kemičnih in atmosferskih vplivov ter transporta.

Laminarno odstranljive se laminarno uničijo, torej se razslojijo. Seveda je v primeru varovanja s takšno etiketo ob ugotovitvi navedene poškodbe na etiketi evidentno, da je prišlo do poizkusa poneverbe. Tovrstne materiale uspešno uporabljamo za izdelavo nalepk za medicinske pline. Nalepke so nameščene na jeklenkah, kot dokument. V primeru, da bi nekdo poizkušal odstraniti nalepko in namestiti na drugo jeklenko se ta uniči v takšni meri, da ponovna namestitev vsekakor ni mogoča.

Poznamo še varnostne etikete narejene na materialu, kateri se takoj po namestitvi na izdelek in poizkusu odstranitve lomi oz. drobi. Ta sicer ni najbolj primeren za zaščito spojev na ohišjih ali embalažah, je pa zelo primeren za zaščito blagovnih znamk pred ponarejanjem ali zaščito odprtin, kjer ne želimo nepooblaščenih posegov.

Varnostne nalepke safety

Zaščitne etikete

Za zahtevne izdelke, kateri so občutljivi na površinsko obrabo in poškodbe kot so npr. razni displeji, izdelujemo zaščitne nalepke, katere uspešno ščitijo produkt v času transporta. Kupec ob prejemu izdelka brez težav in sledi lepila odstrani zaščitne nalepke. Tukaj v veliki večini uporabljamo materiale z ne permanentnimi lepili in brez lepil s statičnimi in Nano-premazi.

V industriji so potrebe po raznih zaščitah površin. Za lakirnice izdelujemo zaščitne nalepke poljubnih oblik, kjer je potrebno zaščititi ohišja med postopkom lakiranja pred vdorom barve v notranjost. Ti materiali zagotavljajo enostavno namestitev saj so transparentni, kot tudi odstranitev brez sledu lepil tudi po temperaturnih obremenitvah v sušilni komori. Podobni materiali se uporabljajo za zaščito površin, kjer se izvajajo postopki peskanja.

zaščitne nalepke