Artis Linija

TALNE NALEPKE KOT IGRA - SENZORNA POT V VRTCU ČRNUČE

V podjetju Artis linija smo izdelali senzorno pot v vrtcu Črnuče s pomočjo obstojnih stenskih in talnih nalepk različnih velikosti in oblik.

IZVEDBA IN OBSTOJNOST

Zaradi zahtev po obstojnosti, vsakodnevni obrabi (igra, čistila, premikanje pohištva, hoja) smo se pri izdelavi talnih nalepk za senzorično pot v vrtcu Črnuče odločili za dobro preverjene materiale. V digitalni barvni tehniki smo na hitech obstojno talno folijo natisnili vzorce živih barv (lokvanj, medved, številke, štorklja,…), ki pritegnejo pozornost. 

Nalepke smo nato laminirali z obstojno mat folijo, ki služi kot proti drsna podloga in zagotavlja varno igro, hkrati pa nalepko zaščiti pred udarci in čistili.

Vsaka posamična talna in stenska nalepka je izrezana po konturi, kar doda razgibanost in živahnost celotnemu projektu.ODSEK STROKOVNEGA ČLANKA NAROČNIKA

»To je moja naj, naj, najljubša igra!«
»To bi imel kar v igralnici!«
»Grem lahko še enkrat?«
»To je tako zabavno!«
»Najbolj všeč mi je vrtenje!«

Vse to so odzivi otrok, ki vsakodnevno skačejo po senzorni poti, ki je bila postavljena v Vrtcu Črnuče s pomočjo podjetja ARTIS LINIJA, ki se je ažurno in z velikim zanimanjem odzvalo naši prošnji in povpraševanju po tisku stenskih in talnih nalepk po naročilu.

Vrtec Črnuče sledi strokovnim smernicam športnih pedagogom in drugih strokovnjakov, ki opozarjajo na pomen gibanja v predšolskem obdobju. Namreč, prav v predšolskem obdobju je gibanje za otroka način spoznavanja sveta. Otrok zaznava in odkriva svoje telo, se preizkuša, doživlja veselje in ponos ob razvijajočih se sposobnostih ter gradi zaupanje vase. Z njim dobiva občutek ugodja, varnosti in veselja (Videmšek in Pišot, 2007). 

Otroci se radi igrajo in gibljejo, saj so radovedni in svet odkrivajo z izkušnjami. S spodbudami za gibanje jim odpiramo vrata v svet novih izkušenj. Otrokov prvi stik s svetom je telo, zato mu je potrebno ponuditi čim vem možnosti za gibanje.

Tako je naš cilj dosežen. Otrokom omogočamo gibanje v notranjih prostorih, ki je dinamično in skrbimo za zdrav življenjski in gibalni razvoj otrok. Ravno zadnje raziskave SLOFIT so zelo zaskrbljujoče. Epidemija in ukrepi vlade za zajezitev epidemije so na otrocih pustili kar velik pečat glede gibalnih sposobnosti.
chevron-down