PREDSTAVITEV PROBLEMA
Do nas je pristopilo podjetje z znamko SMOKED CUTS, ki je na trgu pionirsko pripravljalo ponudbo dimljenega govejega »brisketa« uvoženega iz ZDA, ki ga lahko naročite in segrejete v pečici ali po metodi SOUS VIDE (vodna kopel).
Naša naloga je bila izdelati črno-zlato nalepko visoke kakovosti, ki bo prenesla 2 urno temperaturno obremenjenost na 75°C v vodni kopeli, hkrati pa nizke temperature in vlago hladilnika (shranjevanje mesa pred uporabo). Nalepka se aplicira na vakuumsko vrečko in se lahko pred uporabo hrani do 3 mesece.
KAJ SMOKED CUTS PONUJA?
V manufakturi Smoked Cuts so posebej za gastronomijo ustvarili vrhunski gurmanski produkt, ki bo zagotovo navdušil še tako zahtevnega kulinaričnega kritika. Dimljen brisket Smoked Cuts je izjemna gurmanska izkušnja, primerna za družinsko večerjo, poslovni dogodek, posebno priložnost ali pa samo kot odličen obrok kar tako.
Njihove standarde dosegajo zgolj najboljši kosi mesa, zato so za Smoked Cuts brisket izbrali meso najvišje stopnje kakovosti in najboljše kvalitete, Black Angus Prime USA (Creekstone Farms). Glede na stroge kriterije USDA (Ministrstva za kmetijstvo ZDA) lahko le 2% govejega mesa opredelijo kot prvovrstno. Vrhunsko goveje meso mora izpolnjevati stroga merila glede »marmoriranja«, zrelosti in kakovosti.
Pri Smoked Cuts opravijo zahtevne in dolgotrajne postopke priprave enega najboljših kosov mesa izbranega goveda proste reje Black Angus Prime USA (Creekstone Farms) in brisket z dovršeno umetnostjo dimljenja in počasnega pečenja pripravimo tako, da meso postane mehko in izjemno bogatega okusa, prežeto z nežnimi okusi dima.
Kupec lahko nato z malo domišljije brisket Smoked Cuts v nekaj minutah postrežete kot izjemen obrok, ki očara z božanskim vonjem in okusom.
Individualna naročila dostavijo v prestižni embalaži, ki je postala del blagovne znamke Smoked Cuts. Zlata barva na škatli in zlat pečat data unikatno izkušnjo, ki si ga tak kos mesa zasluži.
Njihove kose mesa uporabljajo tudi najbolj priznane restavracije po Sloveniji in tujini, nekatere celo z Michelinovimi nagradami.
REŠITEV PROBLEMA
Za izdelavo nalepke smo ubrali klasični UV sitotisk s črno in metalizirano zlato barvo na termo obstojnem materialu. Nalepke so tako odporne na nizke in visoke temperature, udarce in kemikalije. Pomembno je, da pri segrevanju in pripravi tako dobrega produkta nalepka ne odpade, saj z takšnimi malenkostmi izkušnja hitro izgubi na sami popolnosti in prefinjenosti. Ker se barva suši z UV sušilci, jo razna čistila, visok tlak (pranje po vakuumiranju) in temperatura (SOUS VIDE metoda) ne spremenita. Okrogla nalepka tako daje premim vtis in znamko SMOKED CUTS postavi na višji nivo.
Nalepke so izdelane na termo obstojnem PP (polipropilen) materialu z močnejšim lepilom, ki se ne stopi pri višjih temperaturah. Izdelava promocijskih nalepk na roli predstavlja praktično shranjevanje in enostavno aplikacijo.
TISK ZLATE BARVE NA ŠKATLO
Sam brisket se dostavi v rdeči škatli s pečatom in navodili, ki so natisnjena na notranji strani pokrova. Ker se škatla tiska v cmyk digitalni tehniki, bi bila zlata barva zgolj nek približek zlate. Najprej smo se pogovarjali o prozorni nalepki z sitotisk zlato, kar bi nekoliko izboljšalo zadevo, vendar še vedno ne bi dajalo premium izgleda.
Nato smo preučili možnost sitotisk dotiskovanja zlate barve na že potiskane škatle in rezultati so bili izjemni. Celostni izgled sedaj navdušuje in daje premium vtis ob odpiranju in pripravi.