GRAFIČNI POPRAVKI in PRIPRAVA DATOTEK

Kako pripraviti datoteko za tisk?

Pomembno: V  kolikor niste vešči z oblikovanjem in pripravo vam lahko z vsem vedno pomagamo. Enostavno pošljite povpraševanje z opisom in naši grafični oblikovalci vas bodo usmerjali.

Najboljši format za datoteko, ki je pripravljena za tisk, je .PDF format. Pri tem je pomembno, da so elementi in morebitne pisave pretvorjene v krivulje, da ni težav z uvažanjem v naš grafični program

Datoteka za tisk vsekakor lahko vsebuje sliko vendar je pomembno, da je le-ta dovolj dobre resolucije. V nasprotnem primeru bo pri tisku vidna slaba kvaliteta.

Linijo za izrez označite z »crop marks« ali enostavno z tanko (hairline) linijo v magenta barvi M:100.
Bodite pozorni, da so pri datoteki dodani dodatki za porezavo oziroma tako imenovani »bleed«. Ta naj bo vsaj 2mm v vse smeri. Pri tem upoštevajte še dejstvo, da so pomembni elementi, linije in napisi dovolj odmaknjeni od roba zaradi tolerance.

Merilo datoteke naj bo v razmerju 1:1 z dimenzijami željene datoteke. V kolikor to ni mogoče, nas na to ob samem povpraševanju obvestite.

Bodite pozorni na pravopisne napake. Le-teh zaradi obsega dela ne pregledujemo in za njih po samem tisku ne odgovarjamo.

Grafični popravki in osnovno grafično oblikovanje

Če imate težave s pripravo grafičnih datotek nas lahko vedno kontaktiramo. Enostavne grafične popravke ne zaračunavamo pred samim tiskom nalepk pa vam vse grafične datoteke za tisk pošljemo v predogled in potrditev.

Grafična pripravaLahko vam ponudimo tudi enostavno grafično oblikovanje, v kolikor imate pripravljeno zasnovo in izgled. V tem primeru potrebujemo:

  • Dimenzijo nalepke
  • Vsa besedila, slike in elemente, ki jih bo nalepka vsebovala ter njihovo okvirno postavitev
  • Barve pisav, ozadja in elementov na sami nalepki

Celostnih grafičnih predlog in grafičnih zasnov ne rišemo in izdelujemo. Enostavno nimamo kadra za to vejo in v tej smeri nismo konkurenčni. V tem primeru vam predlagamo, da se obrnete na grafični studio, ki vam izdela grafične predloge v celoti pripravljene za tisk, mi pa vam nato samo izdelamo nalepke glede na vaše želje in zahteve po obstojnosti.
Ta varianta je najhitrejša in cenovno ugodna.